Mindfulness op de werkvloer

voor duurzame inzetbaarheid

 

Werken is leuk en uitdagend, draagt bij aan onze persoonlijke groei en ons gevoel van zingeving. Maar wat als werken onplezierig wordt? Als de werkdruk zo hoog is dat je stress ervaart? Ga je dan stug door tot je erbij neervalt? Beter is het niet zover te laten komen, signalen van stress tijdig te herkennen en te doen aan preventief onderhoud. Mindfulness kan daarbij helpend zijn. Mindfulness geeft rust, veerkracht en balans. Eenvoudig gezegd is mindfulness: bewust zijn wat er gebeurt en in contact zijn met wat je daarbij ervaart, mild en zonder te oordelen. Dit is het tegenovergestelde van werken op de automatische piloot en een vaardigheid die je kunt trainen.

Werknemers die getraind zijn in mindfulness voelen zich gelukkiger, zijn beter in staat hun grenzen te bewaken, ervaren meer werkplezier en zijn productiever stelt het Radboud Universitair Medisch Centrum. Uit wetenschappelijk onderzoek bij verschillende beroepsgroepen is gebleken dat door mindfulness stressklachten en ziekteverzuim verminderen. Mindfulness kan dus een belangrijke bijdrage leveren aan duurzame inzetbaarheid.

 

Mindfulnesstraining vergroot inzetbaarheid medewerkers

Simulatie Consult helpt om de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers te vergroten,
Simulatie Consult biedt mindfulnesstrainingen, workshops en coaching op maat

De volledige 8-weekse training (Mindfulness Based Stress Reduction) zoals ontwikkeld door Jon Kabat-Zinn geeft het meeste rendement. Daarnaast bieden wij ook een aantal kortere trajecten aan. Afhankelijk van uw behoefte kunnen we samen kijken welke training het beste bij uw organisatie past. Er is maatwerk mogelijk op het gebied van werkdruk, verzuimpreventie, stresspreventie, leidinggeven en communicatie. Meer weten? In een kennismakingsgesprek stemmen we af wat aansluit bij uw organisatie. Een greep uit de onderwerpen:

 

  • Mindfulness en duurzame inzetbaarheid (stress/verzuimpreventie)
  • Mindful werken
  • Mindful Leiderschap
  • Mindfulness en persoonlijke communicatie

Mindfulness trainingsmogelijkheden

Mogelijk  zowel in-company als via open inschrijving.

 

  • Een kennismakingsworkshop van een dagdeel
  • Een mini training van 2 of 3 dagdelen
  • Een 8-weekse training van 8 dagdelen en een oefendag
  • Persoonlijke coaching
Je kunt de golven niet tegenhouden maar je kunt wel leren surfen
Jon Kabat-Zinn