Wie zijn wij?

De specialisten in rollenspel voor trainingen en assessment

Ad van den Biggelaar en Sonja Kobus runnen gezamenlijk Simulatie Consult. Met het construeren van rollenspelen en de inzet van gespecialiseerde acteurs ondersteunen we opleidings- en coachingstrajecten, werving & selectie en assessmentprocedures. Al onze specialismen worden gedragen door een eenduidige visie: Gesprekstechnieken genereren alleen dan het gewenste resultaat als ze verbonden worden aan de authenticiteit van degene die ze toepast. Dan pas is er sprake van communicatieve vaardigheden. Dramatische werkvormen zijn onze specialiteit. We geloven in de kracht van het individu, in het potentieel in ieder mens aanwezig om zichzelf volledig te ontplooien.

 

Ad van den Biggelaar, directeur

Ad van den Biggelaar (1952) studeerde theaterregie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Hij werkte als acteur en theaterregisseur, doceerde sociale vaardigheden in het sociaal agogisch HBO onderwijs en werkt als communicatietrainer en acteur/assessor voor het bedrijfsleven en de overheid.

In 1995 richtte hij Simulatie Consult op.
Het is zijn persoonlijke uitdaging om cursisten te ondersteunen bij het aangaan van een verbinding tussen hun eigenheid enerzijds en hun gesprekstechnische vaardigheden anderzijds. Daarin is hij gedreven, enthousiast en inspirerend.

 

Drs. Sonja Kobus, managing consultant

Sonja Kobus (1963) studeerde Nederlands en Literatuurwetenschap in Leiden. Ze werkte als wetenschappelijk medewerker aan de Koninklijke Bibliotheek, gaf les op middelbare scholen en was verbonden aan de Tilburgse Universiteit als onderzoeker en docent. Haar passie voor spel, literatuur en communicatie kwamen samen toen ze in 2004 ging werken voor Simulatie Consult. Sonja is professioneel trainingsacteur/trainer. Ze heeft een natuurlijke authentieke stijl van spelen en is mede door haar didactische ervaring helder, zorgvuldig en inspirerend in haar feedback. Ze is tevens gediplomeerd Mindfulnesstrainer (Categorie 1) opgeleid aan de Radboud Universiteit en geeft voor Simulatie Consult o.a. trainingen Mindful Leadership en Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR).