Individueel trainen (fysiek of online)

Simulatieconsult heeft inmiddels ruime ervaring opgedaan in het uitvoeren en/of faciliteren van individuele trainingen en trainingen in een groep, 

Graag denken wij mee met onze opdrachtgevers en delen wij onze ervaringen hoe we met voldoende afstand en hygiëne de effectiviteit van de trainingen kunnen waarborgen.

In een groep trainen heeft veel voordelen: van elkaar leren, teambuilding en van daaruit betrokkenheid creëren. Soms zijn er redenen om individueel getraind te worden:

  • Het primair proces verdraagt het niet dat medewerkers een gehele dag niet op de werkvloer zijn.
  • Soms vinden leidinggevenden het lastig (misschien onveilig) om in een groep hun leerbehoefte kenbaar te maken.
  • Vraagt het ontwikkelen van vaardigheden exclusieve aandacht.
  • De veiligheid gedurende de coronacrisis is maximaal geborgd, zowel fysiek als online is anderhalve meter afstand houden geen probleem.

De oplossing is dan om weliswaar een hele groep te trainen, echter niet tegelijkertijd maar om de beurt. Het primaire proces wordt dan minder belast, deelnemers krijgen exclusieve aandacht.
Tijdens de trainingssessie wordt de cursist begeleid door een ervaren communicatietrainer en/of een professionele acteur. De nadruk ligt op leren door doen. De trainer en/of acteur geven tips en feedback die altijd aansluiten op het competentieniveau van de cursist. In zeer korte tijd worden leerpunten zichtbaar en oefenen cursisten hun belangrijkste gespreksvaardigheden.
Door het persoonlijke en intensieve karakter van de individuele leersessie bereiken cursisten een maximale trainingsopbrengst in een veilige leeromgeving.

Randvoorwaarden:

  • Elke deelnemer geeft vooraf eigen aandachtspunten/cases aan.
  • Een strakke planning waarbij voor elke deelnemer een uur gereserveerd wordt
  • Maximaal aantal deelnemers per dag: 7

Wilt u meer weten over de mogelijkheden neem dan contact met ons op via ons contactformulier.